SAFFRANSBISKVIER

det här kan vara min bästa uppfinning hitills i matväg! har redan bakat tre satser (en förra helgen och dubbelsats nu)

Saffransbiskvier ca 20 st



bottnar:

100 g riven mandelmassa
1 äggvita
ev. ½ dl socker (beror på hur mycket socker det är i mandelmassan)

blanda ihop till en jämn smet och spritsa eller klicka ut på plåt, stora som en enkrona ungefär
grädda 10 min i 175 g, eller tills dom blir lite gyllene
låt sen svalna.

smörkräm:

150 g riktigt smör (inte margarin!!!)
½ paket saffran
ca 1½-2½ dl florsocker (efter smak)
1 äggula

låt smöret bli rumstempererat och vispa sedan ihop allt med elvisp till en kräm.
bre krämen på bottnarna, använd t. ex. en smörkniv för att få till "toppformen"
ställ in i frysen i ca 30 min.

doppa sedan i smält vit choklad och låt stelna
NJUT!

Kommentarer

Skriv en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din email:

Din Blogg/Hemsida:

Kommentera:

Trackback